top of page
Naamloos (2)_edited.jpg

Off-Season Checkup

Optimaliseer je seizoen met onze

Off-Season Checkup

Wat is de checkup?

De Off-Season Checkup is als een sport-APK. Hierbij ligt de focus op cruciale aspecten die vaak over het hoofd worden gezien tijdens het seizoen. We evalueren de positie en mobiliteit van de schedel, evenals de stabiliteit van schouders, romp en knieën. Als we bevindingen hebben, behandelen we die direct, zodat je met een fitter lichaam vertrekt.

Waar controleren we op?

Schedelpositie

Blessures (3).png

We controleren de positie van de schedel omdat bij een klap op het hoofd deze kan verschuiven ten opzichte van de nekwervels. Dit kan enkele millimeters zijn, maar het is van groot belang om dit weer netjes centraal te krijgen.

Rompstabiliteit

My project kopie-1 (15).png

Een stabiele romp is essentieel om de kracht van je armen naar je benen over te dragen, wat bij motorcross van groot belang is. We evalueren dit samen met je bekkenpositie om een stevige basis te verzekeren voor toekomstige trainingen.

Schedelmobiliteit

Blessures (3).png

Met schedelmobiliteit doelen we op de flexibiliteit van je schedel. Deze hoort op een bepaalde manier soepel te zijn, maar kan na enkele vallen gemakkelijk stug worden, wat hoofdpijn en andere klachten kan veroorzaken.

Kniestabiliteit

My project kopie-1 (10).png

Je knieën worden intensief gebruikt en kunnen gemakkelijk letsel oplopen bij het sporten. We evalueren de stabiliteit van je knieën, met speciale aandacht voor het kapsel en de banden.

Schouderstabiliteit

My project kopie-1 (8).png

De schouder wordt op zijn plek gehouden door de kop/kom, het kapsel, de banden en de spieren. We evalueren de speling van je schouder op verschillende manieren, zodat jij een idee hebt van de conditie van je schouder.

Oude blessures

Overbelastingsletsels

Langdurige klachten door oude blessures kunnen erg vervelend zijn. We onderzoeken of dit bij jou het geval is en bekijken of we verbeteringen kunnen aanbrengen in het getroffen gebied.

Deze checkup is anders dan de reguliere behandelingen, omdat het een gestandaardiseerd protocol volgt om veelvoorkomende, indirecte klachten aan te pakken. Aan het eind van de sessie krijg jij feedback over de status van deze punten. De belangrijkste voordelen voor jou zijn het identificeren van onderliggende klachten en verwaarloosde blessures. Deze kunnen in de winterperiode worden aangepakt, waardoor jij fit bent voor het nieuwe seizoen.

 

Naast de genoemde evaluaties, zijn er geen specifieke voorbereidingen nodig voor de checkup. Naast het controleren van specifieke aspecten, zullen we ook direct overgaan tot behandeling in dezelfde sessie indien er bevindingen zijn. Hierdoor verlaat je de checkup meteen met een fitter lichaam.

IMG_9353_edited.jpg
bottom of page