top of page

FAQ

Er kunnen veel vragen opkomen als je een afspraak wilt maken bij ons. Hieronder vindt je enkele van de meest gestelde vragen. Als er nog iets onduidelijk is, aarzel dan niet om contact op te nemen.

 • Hoe lang duurt een gemiddelde behandelsessie?
  We hanteren voor een standaard consult: Sportblessures: 45 minuten Coaching: 90 minuten Off-Season Checkup: 45 minuten
 • Accepteren jullie betalingen via pin?
  Ja, we accepteren betalingen zowel contant als via pin.
 • Zijn er specifieke voorbereidingen die ik moet volgen voor mijn afspraak?
  Nee, het kan echter wel waardevol zijn om (indien beschikbaar) beeldmateriaal zoals een röntgenfoto of een MRI scan mee te nemen.
 • Is er parkeergelegenheid beschikbaar bij jullie praktijk?
  Ja, er is een ruime parkeergelegenheid beschikbaar bij onze praktijk.
 • Wat zijn de kosten voor de behandelingen?
  De kosten voor onze behandelingen zijn: Sportblessures: €100 vanaf 01-01-2024 Coaching: €150 Off-Season Checkup: €100
 • Worden de behandelingen vergoed door zorgverzekeraars?
  Nee, onze kosten worden niet vergoed door zorgverzekeraars.
 • Is jullie praktijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers?
  Ja, onze praktijk is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
 • Wat kan ik verwachten tijdens een eerste consult voor een sportblessurebehandeling?
  Tijdens de eerste behandeling streven we ernaar om een duidelijk beeld te krijgen van je klacht, symptomen en de omstandigheden waarin deze optreden. Vervolgens voeren we fysieke tests uit om de klacht te reproduceren. Daarna starten we met de behandeling. Enkele minuten later voeren we opnieuw tests uit om te beoordelen of de klachten zijn verminderd. Dit proces herhalen we regelmatig gedurende de behandelsessies.
 • Welke voordelen biedt deze behandelmethode voor sportblessures?
  De belangrijkste voordelen zijn dat de verbetering direct merkbaar is tijdens een consult, de behandeling niet-invasief is en het een volledig natuurlijke behandelmethode is.
 • Hoeveel behandelingen zijn meestal nodig om een sportblessure te genezen?
  Het aantal benodigde behandelingen om een sportblessure volledig te genezen varieert afhankelijk van de aard en ernst van de blessure, evenals individuele factoren. Gemiddeld kunnen we blessures met 2 tot 3 behandelingen volledig genezen, maar sommige complexe blessures kunnen meer sessies vereisen.
 • Wat is alternatieve geneeskunde en de energetische behandeling die jullie bieden?
  Alternatieve geneeskunde omvat een breed scala aan geneeswijzen en benaderingen die zich richten op het bevorderen van genezing en welzijn. In Praktijk54 bieden we energetische behandelingen specifiek voor (sport)blessures. Onze behandelmethode is al tientallen jaren in ontwikkeling door Willem Verbruggen, waarmee Roy Hoeijmakers nu verder gaat. Deze methode blijkt bijzonder effectief te zijn voor het behandelen voor klachten aan het bewegingsapparaat.
 • Werken jullie samen met andere medische professionals zoals fysiotherapeuten of orthopedisch chirurgen?
  Hoewel we geen directe samenwerking hebben met andere medische professionals, onderhouden we wel contact met orthopedisch chirurgen en andere zorgverleners.
 • Wat is het doel van de coaching sessies die jullie aanbieden?
  Onze coaching heeft als doel om jou als sporter op wedstrijddagen dezelfde prestaties te laten leveren als tijdens trainingen. Het is niet ongewoon dat sporters merken dat ze op belangrijke wedstrijdmomenten minder goed presteren dan tijdens trainingen. Onze coaching is speciaal ontwikkeld om dit verschil te overbruggen, en we hebben al jarenlang succesverhalen in ons portfolio.
 • Hoe kan coaching helpen bij het overwinnen van prestatiekloven tussen training en wedstrijden?
  Bij ons leer je specifieke oefeningen die op jou worden afgestemd, deze oefeningen fungeren als een stuur voor jouw mentale kracht. Het omgaan met spanning kan lastig zijn als je niet weet hoe je jouw mentale kracht kunt beheersen. Met deze oefeningen leren we je hoe je op een wedstrijddag volledig in jezelf kunt zijn en vrij kunt presteren.
 • Hoe lang duurt een coaching sessie en hoeveel sessies zijn er doorgaans nodig?
  Een coachingsessie duurt over het algemeen 90 minuten. We hanteren doorgaans een basis van minimaal twee sessies. Tijdens de eerste sessie leggen we de basisprincipes uit, zodat je ermee aan de slag kunt. Het is ideaal als je na de eerste sessie een (belangrijke) wedstrijd gepland hebt, zodat je de oefeningen in de praktijk kunt uitproberen en direct kunt ontdekken wat wel en niet werkt voor jou. In de tweede sessie, na je wedstrijd, kunnen we de oefeningen verfijnen zodat ze optimaal voor jou werken. In de meeste gevallen is dit voldoende om een stabiele basis te hebben en een grote sprong te maken in jouw prestaties.
 • Worden de coaching sessies ook aangeboden aan beginners of alleen aan ervaren sporters?
  Onze coaching is in principe geschikt voor zowel beginners als professionele atleten. In de praktijk werken we voornamelijk met (sub)topatleten, omdat zij vaak een duidelijk verschil ervaren tussen trainingen en wedstrijden. Maar als je een beginnende sporter bent en merkt dat je mentale kracht een uitdaging vormt, ben je uiteraard ook van harte welkom. We staan klaar om je te ondersteunen, ongeacht je ervaringsniveau.
bottom of page